warning: Illegal string offset 'files' in /www/webvol7/aw/r8euno8xvfislq7/alltomspara.se/public_html/modules/upload/upload.module on line 281.

Hur mycket behöver du låna?

Ange önskat belopp ovan och vi hjälper dig att hitta det lån som passar bäst för dig och med lägsta möjliga ränta.Bluestep Bostadslån

Bluestep FinansBluestep Bostadslån är ett kreditgivningsinstitut som profilerat sig för bostadslån. Bluestep är ett av de företag som inte ser betalningsanmärkningar som något problem utan möjliggör även för människor som har någon form av belastning som hindrar dem att låna pengar. Lägsta lånebeloppet är 150 000 kronor.

Belåningsgrad & kontantinsatser

Bluestep belånar villor och bostadsrätter upp till maximalt 85 procent samt fritidshus upp till 75 procent. Procentsatserna gäller både vid både köp av ny bostad samt bolån för befintlig bostad. Det innebär att kontantinsatsen blir minst 15 procent av köpeskillingen för villor och bostadsrätter samt 25 procent för ett fritidshus.

Amortering

Bluestep erbjuder två avbetalningsmodeller, lån med amortering eller lån utan amortering. Det innebär att du antingen kan betala av lånet med en summa varje månad alternativt att inte betala av lånet alls förrän löptiden gått ut och då istället betala tillbaka hela lånet på en och samma gång. Det finns också möjlighet att ta så kallade korttidslån som ligger på en tidsperiod mellan ett till två år. De lånen är amorteringsfria. Företaget erbjuder möjligheten att byta bank eller kreditinstitut när helst kunden önskar samt att möjligheten att betala tillbaka hela lånet finns när som helst. Inga avgifter tillkommer. Har du däremot bundit din ränta kan du komma att betala ränteskillnadsersättning. Amorteringen sker normalt sätt på 30 - 40 år.

Avgifter

Företaget har tre avgifter som uppstår vid tecknande av bolån. Dels har de valt att ha en uppläggningsavgift på 2,85 till 3,85 procent beroende på vilken typ av bolån som är aktuellt. För korttidslånen gäller en avgift på sex procent. Bluestep erbjuder sina låntagare att inkludera avgiften i lånebeloppet som söks.

Företaget gör en värdering på den bostad som skall innefattas av lånet för att säkerställa värdet på fastigheten. För det tillkommer en fast värderingsavgift på 2 275 kronor. Även den här summan kan inkluderas i lånebeloppet.

Räntor och amorteringar betalas oftast med autogiro där en aviseringsavgift på 15 kronor tillkommer. Önskas ett inbetalningskort tillkommer en aviseringskostad på 25 kronor.

Räntor

För aktuella räntor hos Bluestep Bostadslån hänvisar vi till deras webbplats.